Dacă doriți să vă bucurați de o aromă plăcută în casă, puteți să vă faceți o lumânare parfumată bio, mult mai ieftină decât cele din comerț și cu o aromă mult mai persistentă. Nu este nevoie să cheltuiți sume mari de bani pentru variantele scumpe din magazine, deoarece puteți să vă faceți propriile lumânări parfumate cu ajutorul cojilor de portocale și uleiului esențial. 

Coaja de portocale are o aromă plăcută și naturală, care poate fi folosită pentru a parfuma casa. Combinați coaja de portocale cu ulei esențial și veți obține o aromă de calitate, persistentă și plăcută. Acest truc genial nu numai că vă va încânta simțurile, dar este și o variantă mai naturală și mai prietenoasă cu mediul înconjurător în comparație cu lumânările cumpărate din magazin, care de cele mai multe ori conțin substanțe chimice. 

O idee minunata pentru a iti face propria candela – singurele “accesorii” de care ai nevoie sunt o portocala, cateva linguri de ulei si o bricheta/chibrituri.

Tot ce trebuie sa faci este sa crestezi portocala in doua; folosind mainile decojeste usor coaja, scotand toata pulpa. Mare atentie la firul alb care se afla in interiorul fructului; acesta trebuie sa ramana intact.

Dupa ce ai scos pulpa, adauga cateva linguri de ulei de esențial in coaja de portocala, stropind si firul alb. În lipsa unui ulei esențial se poate folosi și un simplu ulei de gătit, insă cel esențial va adăuga un plus de aromă încăperii. Apoi aprinde “fitilul” – iata cum ti-ai facut singura o candela in mai putin de doua minute.  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here