Deja ne apropiem din ce în ce mai mult de sărbătorile de iarnă, iar în această perioadă din an, sarmalele se vor transforma în vedetele bucătăriilor din toată țara! Iar un truc extrem de important pentru ca sarmalele să se fiarbă rapid și uniform este unul pe care tot mai mulți români încep să îl uite! Dar, el ne va fi de mare ajutor, iar gospodinele cu experiență îl folosesc mereu!
Sarmalele sunt surprinzător de ușor de pregătit, iar în ciuda faimei de care se bucură, ele sunt, în principiu, o mâncare destul de simplă. Desigur, rețeta are variații regionale de-a lungul României, iar dacă vom privi dincolo de granițele țării, vom găsi nenumărate alte tipuri de sarmale, unele dintre ele surprinzător de diferite de ale noastre!
Dar, în principiu, indiferent de rețeta pe care o folosim, acest truc rămâne mereu util, iar gospodinele din întreaga țară îl folosesc! Practic, este vorba despre o metodă care ne va face sarmalele să fiarbă mai uniform și mai rapid! Iar tot ce trebuie să facem este să le acoperim cu o farfurie, cât timp fierb!
De ce trebuie să punem o farfurie pe sarmale
În primul rând, după ce am pus în oală toate sarmalele, este foarte important să punem deasupra puțină varză murată tăiată cât mai mărunt. Apoi, dacă vrem, putem adăuga și puțină slănină, iar mai departe, îndeajuns de multă apă încât să acopere sarmalele. Atenție, nu trebuie să punem atât de multă apă încât să ajungă chiar la „gura” oalei.
Citește continuarea aici.