Trucul prin care legumele nu își pierd vitaminele prin fierbere. Ce trebuie să faci cu ele pentru a-și menține toate proprietățile nutritive.
Legumele și fructele își pierd din proprietăți în urma fierberii, iar o parte dintre vitaminele pe care le conțin se pierd prin fierbere. Iată ce trebuie să faci pentru a te putea bucura de proprietîățile nutritive ale legumelor și fructelor, dar și alte sfaturi pe care să le aplici în bucătărie și care sunt bine venite pentru orice gospodină.
Sfaturi în bucătărie
Vitaminele din legume, zarzavaturi și salatele se mențin dacă sunt ținute într-un vas acoperit, ferit de lumină. Și dacă prepararea lor se face numai cu puțin timp înainte de a fi servite la masă și consumate.
De asemenea, dacă alegeți să le fierbeți trebuie să știți că acestea se vor fierbe doar de jumătate pentru a-și păstra vitaminele și proprietățile nutritive, în caz contrar, vitaminele se cvor pierde prin fierberea prea tare a acestora.
Fasolea verde și mazărea verde își păstrează culoarea, dacă la fiert se adaugă un praf de bicarbonat.
Cum să tai ceapa fără să lăcrimezi. Secretul care te va scăpa de această neplăcere
Legumele fierte își păstrează culoarea, dacă la fierberea lor veți adăuga o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apă şi nu se mai înnegresc, dacă în timp ce fierb veți stoarce puțină zeamă de lămâie peste ele.
Frunzele de pătrunjel se păstrează mai mult timp proaspete dacă sunt presate într-un borcan acoperit și apoi puse la rece. De asemenea, aşa pot fi ținute și frunzele de viță de vie, pentru prepararea sărmăluțelor în orice sezon.
Culoarea spanacului se păstrează verde, dacă acesta se pune la fiert direct în apă clocotită.
Zarzavaturile veştejite își revin prin înmuierea, timp de o oră, în apă rece cu oțet sau cu puțină zeamă de lămâie sau în apă rece sărată.