Zahărul a devenit o adevărată dependență pentru milioane de oameni din întreaga lume, reprezentând un pericol pentru sănătatea noastră. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile de inimă. Un exemplu alarmant este Spania, unde consumul de zahăr dublează cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), subliniind importanța de a reduce aportul de zahăr în dieta noastră. În acest context, nutriționistul Boticaria García ne oferă câteva sfaturi esențiale pentru a gestiona mai eficient dependența de zahăr și a promova un stil de viață sănătos. 

Zahărul este considerat una dintre cele mai puternice dependențe, provocând efecte similare cu cele ale substanțelor narcotice asupra creierului. Consumul de produse dulci stimulează eliberarea de endorfine, cunoscut sub numele de “hormonul fericirii”, ceea ce ne face să cădem ușor în capcana consumului excesiv de zahăr.

Vânătorii de comori au deschis sezonul săpăturilor după chihlimbar în comuna buzoiană Colți

Din păcate, această dependență este greu de controlat pentru mulți oameni, iar tentațiile dulci sunt omniprezente în mediul nostru. Prăjiturile, gogoșile și dulciurile în general sunt mereu la îndemână și, chiar și o mică bucată de ciocolată, poate perturba dieta noastră sănătoasă. Așadar, este esențial să ne informăm și să învățăm strategii eficiente pentru a limita consumul de zahăr și a îmbunătăți calitatea vieții noastre într-un mod durabil.

În acest moment, cea mai bună opțiune este să știți ce să faceți pentru a controla dorința de a consuma zahăr. După cum explică medicul nutriționist Boticaria García în cartea sa, creierului nostru îi este mereu foame. Iar una dintre principalele noastre greșeli atunci când vine vorba de eliminarea sau reducerea zahărului din viața noastră: este să-l consumăm la micul dejun. Când luăm o mușcătură din produsele noastre de patiserie preferate și zahărul intră în sângele nostru, acesta atinge vârful ca un roller coaster. În momentul în care același vârf coboară, corpul nostru caută echilibrul și intrăm într-o buclă infinită în care căutăm constant zahărul care să reechilibreze corpul. Prin urmare, expertul recomandă evitarea lui la prima oră a dimineții, pentru a evita căderea în acea buclă pe tot parcursul zilei. 

Dieta incredibilă cu care Romanița Iovan se menține în formă la 60 de ani

Acel mic dejun pe care ni l-au vândut de ani de zile ca fiind sănătos, lapte cu cacao, produse de patiserie, cereale și suc, nu numai că ne face să depășim cantitatea zilnică recomandată de zahăr chiar înainte de a ieși din casă, ci și ne va face să căutăm să consumăm zahăr pe tot parcursul zilei. Alternativ, ceea ce ar trebui să facem este să creștem consumul de fibre. Cerealele integrale, legumele, nucile. Acestea ne pot oferi acel efect sățios și vor ingreuna absorbția zahărului în corp, făcând ca vârful de glucoză să fie mai lent, scrie elespanol.

Nutriționista ne oferă și alte variante sănătoase de a ne controla aportul de zahăr. E simplu. Găsirea acelei senzații pe care o produce substanța, însă în alte lucruri. Nutriționistul ne explică faptul că această dopamină este generată și prin realizarea altor lucruri preferate: cum ar fi să cântați la instrumentul preferat, să vorbiți cu un prieten căruia nu i-ați mai scris de ceva vreme, să ascultați melodia preferată, să facem exerciții fizice, sau pur și simplu să trageți un pui de somn sănătos.

Remediul natural pentru durerile de picioare. Mulți au planta acesta în grădină și nu cunosc beneficiile frunzelor sale 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here