În contextul intensificării conflictului din Ucraina, o nouă etapă a războiului s-a deschis, în care tehnologia joacă un rol crucial. Ucrainenii au început să își folosească dronele nu doar pentru observație, ci și pentru vânătoare activă de soldați ruși, rezultând în scene șocante de panică și disperare în rândul trupelor lui Putin. Un videoclip care surprinde fugă precipitată a acestora demonstrează impactul acestei tactici inovatoare.  

Pe 10 august, Brigada 36 „Nikolaev” a armatei ucrainene a anunțat că a atacat forțele invadatoare ruse în apropierea localității Vovceansk, din regiunea Harkov.

Un clip video de un minut și jumătate postat pe pagina de Facebook a brigăzii arată cum echipele de drone și artileria Batalionului Negru au efectuat o serie de atacuri împotriva unui grup de asalt rusesc.

În primele imagini, observăm cinci soldați ruși care sunt loviți de o bombă lansată dintr-o dronă, ceea ce duce la eliminarea unei părți din grupul inamic. Ulterior, operatorii UAV au demarat o acțiune de urmărire a invadatorilor ruși în retragere. Soldații nu au reușit să scape, indiferent dacă încercau să alerge sau să se târască.

Pe 10 august, grupul operațional-tactic de trupe „Harkov” a semnalat că inamicul se pregătește pentru noi atacuri în zona Vovceansk. Situatia de pe cealaltă parte a fost analizată de Institutul pentru Studiul Războiului, care a raportat că generalii armatei ruse au redistribuit o parte considerabilă a Grupului de Forțe de Nord în regiunea Kursk. Experții au concluzionat astfel că Rusia a optat pentru abandonarea unei ofensive extinse în regiunea Harkov.

Atac în stil mafiot la sindicalistul care le-a turnat pe doctorițele „cu coasa” de la Sf. Pantelimon: „Au tras gloanțe în fereastră după declarații”

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here