Un chef italian a reușit să transforme radical nu doar aspectul său fizic, ci și stilul său de viață, slăbind impresionant 90 de kilograme în doar opt luni. Această schimbare dramatică a fost posibilă prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și prin eliminarea unor alimente din dietă, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra sănătății și energiei sale. Descoperirea alegerilor alimentare corecte și renunțarea la produsele care îi afectau sănătatea au fost esențiale în parcursul său de slăbire.
Mulți dintre noi ne luptăm constant cu greutatea, dar, de multe ori, cântarul pare să ne înșele, arătând doar fluctuații minore. Cu toate acestea, povestea lui Matteo Grandi, un chef cu stea Michelin din Italia, ne oferă o sursă de inspirație. În doar 8 luni, Matteo a reușit să slăbească 90 de kilograme, trecând de la 185 la 95 de kilograme.
Matteo Grandi, proprietarul restaurantului Basilica din Vicenza, a decis să își transforme radical stilul de viață prin eliminarea completă a zahărului și carbohidraților din dieta sa. Această alegere curajoasă a avut un impact profund asupra sănătății și energiei sale, iar acum se bucură de un regim care include sport zilnic și post intermitent. Renumitul bucătar italian subliniază că, prin aceste schimbări, nu doar că s-a simțit revitalizat, dar a reușit să își îmbunătățească și creativitatea în bucătărie, inspirându-se dintr-o alimentație mai sănătoasă pentru a oferi clienților săi preparate delicioase și nutritive.
Matteo Grandi are numai 34 de ani, iar potrivit Click, a urmat inițial, o dietă proprie. Însă, după ce a văzut că efortul său nu dădea rezultate, a început să țină un regim „low carb”, care a fost mult mai eficient.
„Știam deja că zaharurile și carbohidrații erau principalii responsabili ai creșterii mele în greutate. De când i-am eliminat, nu doar că am slăbit, dar mă simt incredibil de bine: am energie la cote maxime, mintea îmi este mereu limpede și lucrez cu o productivitate dublă. A fost o schimbare radicală”, spune italianul.
Matteo Grandi spune că a eliminat zaharurile din alimentația sa, cât și orice fel de aliment procesat, fie că este vorba despre paste, ori despre produse de panificație. De asemenea, el a scos din dietă și orice carbohidrat care se transformă în zahăr.
Iar potrivit bucătarului, în primele săptămâni a scăpat de 15 kilograme, iar rezultatele au continuat să fie spectaculoase. În cele din urmă, în numai opt luni, el a dat jos aproximativ 90 de kilograme.