Un caz șocant a zguduit statul Arkansas după ce un cuplu a fost prins încercând să-și vândă bebelușul de doar două luni în schimbul a 1.000 de dolari și un pachet de bere. 

Darien Tyler Urban, de 21 de ani, și Shalene Faith Ehlers, de 20 de ani, sunt acuzați că au încercat să își înstrăineze copilul unui bărbat cunoscut într-un camping din apropierea lacului Beaver. Tentativa de vânzare a copilului a fost descoperită de autorități, după ce administratorul campingului a alertat poliția, potrivit informațiilor transmise de KNWA.

Contract pentru vânzarea copilului

Polițiștii au intervenit la fața locului și au descoperit că Urban și Ehlers semnaseră deja un document prin care cedau custodia copilului unui bărbat pe nume Cody Martin. În schimb, aceștia urmau să primească un cec de 1.000 de dolari. În contract, cei doi părinți specificaseră clar: „Noi, Darien Urban și Shalene Ehlers, îi cedăm lui [Martin] drepturile asupra copilului nostru pentru suma de 1.000 de dolari la data de 21.09.24. După semnarea acestui acord, nu va mai exista posibilitatea de a vă răzgândi și de a ne contacta din nou.”

Înainte de această tentativă, cei doi părinți își încredințaseră copilul altui bărbat, Ricky Crawford, aflat într-o stare vizibilă de ebrietate, în schimbul unui pachet de șase beri. Crawford a povestit autorităților că a luat copilul din grijă pentru siguranța acestuia și l-a dus ulterior la Cody Martin, care locuia într-o rulotă din camping. După acest incident, Urban și Ehlers s-au întors la rulotă, unde au încercat din nou să-l vândă pe micuț, de data aceasta pentru suma de 1.000 de dolari. Martin a acceptat tranzacția, dar a cerut un contract scris pentru a se asigura că înțelegerea este formalizată. Totul a fost filmat de Martin, care a mers ulterior la administratorul campingului și a dezvăluit întreaga situație, determinându-l pe acesta să alerteze autoritățile.

Condițiile deplorabile în care se afla copilul

Când anchetatorii au luat legătura cu părinții, aceștia au susținut că bebelușul lor era „în proces de adopție”. Cu toate acestea, o martoră a declarat poliției că bebelușul era într-o stare precară, emanând un miros puternic de amoniac și fecale. Aceasta a mai spus că, atunci când a încercat să-i schimbe scutecul, a descoperit bășici și o erupție severă pe pielea copilului, iar scutecul era plin de păr de câine. Martora a simțit nevoia să îi facă o baie bebelușului pentru a-l curăța corespunzător.

Cuplul a fost reținut și acuzat de punerea în pericol a bunăstării unui minor și de tentativa de a-și înstrăina copilul în schimbul unei sume de bani. Documentele judiciare relevă că Urban și Ehlers au expus copilul la un risc major prin abandonarea lui, întâi unui bărbat aflat sub influența alcoolului și apoi unui străin. Darien Urban a fost eliberat pe cauțiune, plătind 5.000 de dolari, în timp ce Shalene Ehlers a rămas în arest cu o cauțiune de 30.000 de dolari. Amândoi au un istoric penal, Urban fiind condamnat anterior pentru furt și agresiune, iar Ehlers pentru furt din magazin.

Se pare că cuplul se confrunta cu probleme financiare serioase. În urmă cu un an, Urban a lansat o campanie de strângere de fonduri online, menționând că familia lui se află într-o situație dificilă după nașterea primului lor copil, o fetiță numită Rosa. Urban lucra pentru Uber Eats și trăiau într-un motel, însă campania a adus doar 150 de dolari.

În prezent, băiețelul de două luni este sub protecția Departamentului de Servicii Sociale din Arkansas, iar autoritățile urmează să stabilească soarta celuilalt copil al cuplului, fetița Rosa.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here