Un restaurant românesc face furori în Japonia. Un român vinde mici în țara sushi-ului, alături de multe alte bucate tradiționale. Plecat de 30 de ani în Țara Soarelui Răsare, românul spune că japonezii s-au îndrăgostit iremediabil de sărmăluțe, ardei umpluți și țuica românească. Restaurantul românesc care a cucerit japonezii
Mihai și-a deschis restaurantul în urmă cu 10 ani, când a cumpărat locul, l-a renovat și l-a transformat într-un colț de Rai pentru toți românii care duc dorul de casă. Aici pofticioșii găsesc bucate tradiționale făcute chiar de proprietar.
„Cine ar fi crezut? Mâncăm mititei în Japonia. Nimic nu se compară cu mâncarea noastră românească.”, spun românii de peste hotare.
Deși restaurantul nu este localizat într-o zonă turistică în Tokyo, acesta are mare succes, iar afacerea merge bine. Proprietarul spune că 90% dintre clienți sunt japonezi.
„ – Sunt japonezii amatori de mâncare românească?
– Da, destui.
– Ce preferă?
– Orice!”