Somnul ajută organismul să se regenereze, echilibrează sistemul nervos și întărește imunitatea. Un somn odihnitor ne protejează de obezitate și Alzheimer, crește puterea de concentrare și atenția, performanțele fizice și rezistența la boli.
Un somn de 7-9 ore pe noapte are efecte miraculoase asupra întregului organism, de la imunitate la digestie, metabolism, sistem nervos și endocrin.
„Dacă vă pasă cu adevărat de sănătate, faceți din somn o prioritate! Somnul ajută organismul să se regenereze, echilibrează sistemul nervos și întărește imunitatea. Când ne îmbolnăvim, dăm repede vina pe mâncare, în loc să ne întrebăm cat și cum am dormit! Nu întâmplător dormim 30% din viața noastră, fără somn nu putem funcționa și, surprinzător, este mai important decât hrana! Lipsa de somn duce rapid la tulburări neurologice grave și chiar la moarte, în schimb de foame putem răbda săptămâni întregi”, susține dr. Mihaela Bilic, într-o postare pe Facebook.
Nutriționistul susține că un somn odihnitor ne protejează de obezitate și Alzheimer, crește puterea de concentrare și atenția, performanțele fizice și rezistența la boli.
„În somn ne încărcăm bateriile, iar pauza alimentară de 8-10 ore din timpul nopții permite organismului să ia o pauză de la digestie și metabolism, face <curățenie> la capitolul celule moarte, îmbătrânite sau bolnave, se reface și se pregătește pentru ziua următoare. Somnul de calitate (odihnitor și de durată) hrănește sistemul nervos și este cel mai important factor de creștere a imunității”, explică Mihaela Bilic.
Citește continuarea pe adevărul.ro.