Un spaniol explică pe rețele de socializare de ce românii preferă să plece în Spania ca să își câștige pâinea. Acesta susține că pentru aceleași costuri au un trai mult mai bun acolo decât în țara noastră. Asta pentru că prețurile sunt la fel în ambele țări, însă în România salariile sunt mult mai mici.  Spaniol: „Acum înțeleg de pleacă românii la muncă în Spania!”

„Acum înțeleg de ce românii merg în alte țări să muncească. Aici, în România, salariul minim (n.r. – anul 2020) este de 466 de euro. În Spania, salariul minim este 1.050 de euro, aproape dublu. Aici, în România, totul e la fel de scump ca în alte țări. Produsele de baza costă la fel. 

Uleiul de floarea soarelui în România este 8 lei, în Spania este 1,4 euro. Un litru de ulei de măsline este 43 de lei. În Spania 8 euro. Acum ne întrebăm, cum să nu plece oamenii de aici în alte țări. Cu salariul pe care îl au, muncesc 9-10 ore și nu reușesc să supraviețuiască.”, spune bărbatul.

@retohispano En Rumania 🇷🇴 todo es muy caro y se gana muy poco. #sueldos #bajos #rumania #productos #primera #necesidad #precios #altos ♬ sonido original – 🍀 Reto Hispano 🍀

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here