UPDATE - Un MIG s-a prăbuşit în judeţul Mureş, iar pilotul s-a catapultat / Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi va fi transportat la Târgu Mureş / Precizările Ministerului Apărării Naţionale

Un MIG s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş, iar pilotul s-a catapultat. Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI a transmis că se intervine cu un elicopter pentru transportul victimei de la Dedrad la un spital din Târgu Mureş. Victima a fost deja preluată de la locul accidentului.
UPDATE: ”Pilotul a fost preluat de elicopterul SMURD, care se află în aceste momente în zbor către un spital din municipiul Târgu Mureş”, a transmis Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI.  UPDATE: ”O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucţie, s-a prăbuşit marţi, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reuşit să execute manevra de catapultare şi este în stare stabilă, conştient şi cooperant cu echipele de intervenţie ajunse la faţa locului”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării.  Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului. ŞTIRE INIŢIALĂ: Un MIG s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş, iar pilotul a reuşit să se catapulteze. El a fost rănit şi va fi transportat la Târgu Mureş cu un elicopter. Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here