O ursoaică cu pui a fost văzută, duminică, în apropierea locuinţelor din satul Cartiu, comuna Turcineşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT pentru a avertiza populaţia. 

Alarma a dat-o un localnic. Bărbatul a sunat la 112 pentru a semnala că în apropierea locuinţei sale a observat o ursoaică cu doi pui.

“Prezenţa animalelor sălbatice în zonele locuite poate fi una foarte periculoasă pentru cetăţeni. Imediat după primirea apelului şi direcţionarea echipajelor de intervenţie către locul evenimentului, prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT a fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei din zonă. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul instituţiei noastre şi un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, care au monitorizat zona pentru identificarea animalelor. Cel mai probabil, speriate de zgomotele produse de cetăţean, animalele s-au retras în mediul natural”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

Ursoaica care a atacat un bărbat în Busteni s-a întors pe străzile orașului! Oamenii, avertizați prin Ro-Alert

În context, autorităţile atrag atenţia că animalele sălbatice pot fi speriate de prezenţa oamenilor şi pot deveni agresive.

“Dacă vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, adăpostiţi-vă în locuinţe, păstraţi distanţa faţă de animal şi să nu încercaţi să-l fotografiaţi sau să îl hrăniţi”, a mai spus reprezentantul ISU Gorj. 

A început vânătoarea de urși! 3 exemplare, UCISE în zona Slănic  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here