Ziua liberă de 1 Mai este asociată de români cu ieșirea la iarbă verde. Iar statul afară, la liziera pădurii, merge de minune cu un grătar. Iar pe grătar se află vedeta zilei: micul!
în magazine şi măcelării rafturile sunt pline de grăsuni gata pregătiţi să ajungă pe grătar. Potrivit Asociației Române a Cărnii, românii consumă anual 200-250 de milioane de mici, iar anul acesta procesatorii de carne și-au pregătit stocuri mai mari decât anul trecut.
Postul și micii – un duo care testează rezistența chiar și a celor mai hotărâți credincioși. Chiar dacă anul acesta Ziua Muncii pică în Săptămâna Mare, grătarele de 1 Mai vor fi nelipsite. Cei care au vrut să fie siguri că nu găsesc rafturile goale au mers de pe acum să se aprovizioneze. Alţii au furat startul și au stat la coadă zeci de minute să mănânce mici.
Estimările Asociaţiei Române a Cărnii arată că românii consumă anual aproximativ 200-250 de milioane de mici, adică peste 20.000 de tone.
Crăciunul este perioada în care se mănâncă cea mai multă carne, spun cei din industrie, urmat de 1 Mai. Anul trecut, de ziua Muncii s-au perpelit pe grătare peste 18 milioane de mititei.
Deși acesta Ziua Muncii pică în săptămâna Mare din postul Paștelui, procesatorii de carne și-au pregătit stocuri mai mari decât anul trecut.