Sâmbătă dimineața, România a fost zguduită de o nouă serie de seisme. Institutul Național de Fizica Pământului (INFP) a anunțat reluarea activității seismice, iar specialiștii sunt în alertă, având în vedere că unul dintre aceste cutremure a avut loc într-o zonă atipică, la o adâncime de doar 5 kilometri. Deși intensitatea acestor seisme nu a fost semnificativă, experții continuă să monitorizeze fenomenul cu rigurozitate, asigurându-se că populația este informată corespunzător.
Conform datelor furnizate de Institutul Național de Fizica Pământului (INFP), primul cutremur a avut loc la ora 06:08:05, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Dâmbovița. Acesta a avut o magnitudine de 2.1 și s-a produs la o adâncime de doar 5 kilometri, ceea ce îl face și mai surprinzător, având în vedere caracteristicile generale ale seismelor din România.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 39km SV de Brasov, 47km N de Targoviste, 66km NE de Pitesti, 67km SV de Sfantu-Gheorghe, 68km NV de Ploiesti, 81km E de Ramnicu Valcea.
Al doilea seism a fost înregistrat la ora 08:20:54, în zona seismică Vrancea-Buzău, având o magnitudine de 2.9, cu o adâncime de 127.6 kilometri.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km NV de Buzau, 56km NE de Ploiesti, 65km SE de Brasov, 69km SE de Sfantu-Gheorghe, 72km SV de Focsani, 88km NE de Targoviste.
Acest val de cutremure vine la scurt timp după ce un cutremur cu magnitudinea 2,8 a avut loc vineri seara în județul Galați.
Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 19.55 în județul Galați.
Acesta a avut magnitudinea 2,8 și a avut loc la adâncimea de 8,1 kilometri. Fiind un cutremur de mică adâncime, există posibilitatea ca acesta să fi fost simțit, chiar dacă magnitudinea a fost una mică.
Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Galați (13 km), Brăila (29 km), Focșani (60 km, Tulcea (80 km), Bârlad (80 km), Buzău (94 km).