Puține preparate din țara noastră sunt mai apreciate și mai faimoase pe plan internațional decât sarmalele. Însă, indiferent de cât de multă experiență am avea în bucătărie, tot există riscul ca varza să fie mult prea acră, sau sărată. Din fericire, Sorin Bontea ne propune un truc genial care ne va ajuta să salvăm gustul mâncării. 

Niciodată nu este o ocazie nepotrivită pentru o oală de sarmale. Din păcate, problema verzei prea sărate, sau acre, este una constantă. Nu este ceva ce putem anticipa, iar indiferent de cât de multă experiență avem în bucătărie, la urma urmei, tot vom depinde de calitatea ingredientelor pe care le avem la dispoziție.

Însă, există o metodă care ne poate scăpa de problemă! Chef Sorin Bontea ne recomandă să punem varza în apă călduță vreme de o oră, pentru a scăpa de gustul prea sărat, sau acru! „Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă călduță sau se pun la desărat cu o oră înainte”, a explicat maestrul bucătar.

Trucul care ne va salva mereu mâncarea

Pentru a pregăti sarmale, Sorin Bontea folosește un amestec de carne de porc și vită, jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame de ceapă, dar și costițe afumate, pentru a da un gust mai unic mâncării. De asemenea, pe lista ingredientelor se mai află cimbru, mărar, piper, cât și 2 – 3 frunze de dafin.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here