Vești bune pentru fanii gastronomiei: celebrul trio de jurați – Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu – revine pentru sezonul 9 al emisiunii MasterChef România. Această revenire marchează un moment important în peisajul televizional românesc, consolidând continuarea unui format de show care a inspirat și motivat mii de amatori și profesioniști în arta culinară. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, din nou pe micile ecrane

După plecarea de la „Chefi la cuțite”, de la Antena 1, celebrii bucătari: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin în forță pe micile ecrane. Revenirea celor 3 chefi va avea loc la postul concurent de televiziune și anume PRO TV, unde vor juriza sezonul 9 „MasterChef România”.

Aleksandras Cesnavicius, CEO-ul PRO TV, exprimă entuziasmul legat de această revenire: „Suntem foarte încântați să anunțăm revenirea formatului TV care a creat o adevărată revoluție culinară și a inspirat milioane de telespectatori în întreaga lume: MasterChef. Știu că mulți telespectatori PRO TV au așteptat această veste și sunt mai mult decât bucuros să anunț faptul că, în 2024, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu sunt cei trei jurați MasterChef România”, a transmis acesta în presa online.

Cei trei chefi se întorc la Master Chef

De la lansarea show-ului în urmă cu 12 ani, cei trei chefi au devenit figuri emblematice în lumea televiziunii și gastronomiei din România. Antonii Mangov, Director de Programe la PRO TV, rememorează începuturile: „MasterChef a evoluat de-a lungul anilor, dar acum a sosit momentul ca cei trei chefi să se întoarcă în bucătăria unde totul a început. Îi întâmpinăm înapoi la PRO TV, cu mândrie și emoție.”

Cei trei bucătari renumiți, și în același timp și prieteni, spun că acest show gastronomic i-a lansat și că tot succesul lor îl atribuie emisiunii.

 „Pentru mine, MasterChef este ca prima dragoste, care nu se uită niciodată. Aici a început totul. Aici mi-am cunoscut colegii, aici am avut primele întâlniri cu cei pasionați de arta culinară, aici am dat primele șorțuri, aici am reușit să găsim primii bucătari printre amatori, care azi activează cu succes în domeniu. Au trecut 12 ani de când am intrat prima oară în platoul MasterChef, e ca un nou început. Noi ne-am schimbat în acești ani, nu mai suntem la fel, am îmbătrânit, unii dintre noi, mai ales Scărlătescu (râde), unii sunt mai serioși, mai ales Dumitrescu (râde)”, a transmis chef Sorin Bontea.

Chef Florin Dumitrescu și-a exprimat și el entuziasmul pentru faptul că revine la „origini” în cadrul emisiunii care i-a consacrat cu ani în urmă. „MasterChef este formatul care ne-a lansat și care a dat tonul show-urilor culinare în România. Este prima noastră iubire și provocare, iar pasiunea pentru mâncare, care s-a plantat în casele oamenilor de-a lungul timpului, ne-a ajutat pe toți să dezvoltăm o întreagă industrie. Pentru noi, MasterChef înseamnă începutul, iar dacă cineva mai spera, acum înseamnă și întoarcerea. În această perioadă în care am trecut prin diverse lecții, entuziasmul de a mă întoarce acasă, acolo de unde a pornit totul, e foarte mare. Mă încearcă un sentiment de siguranță și liniște și abia aștept să îmi demonstrez mie că visul de a ajuta oamenii să descopere bucătăria nu are cum să moară”, a spus Chef Florin Dumitrescu.

Deși și-au obișnuit fanii să fie urmăriți într-un alt post de televiziune, bucătarii sunt deschiși la noi oportunități și primesc cu entuziasm șansa de a reveni la Master Chef. Cătălin Scărlătescu exprimă ce înseamnă pentru el acest nou început: „Această revenire e ca atunci când, după foarte, foarte mult timp, te întorci acasă și revezi locurile natale, acelea în care te-ai format, ai crescut… MasterChef este show-ul care a revoluționat gastronomia în România și îmi doresc ca noii concurenți să vină cu mult curaj, avem nevoie de toți rebelii din bucătărie, avem nevoie de toată mâncarea bună și de cei care vor să ne impresioneze cu adevărat”.

Cu acest trio de jurați experimentați și carismatici la cârma sa, sezonul 9 al MasterChef România promite să fie unul plin de inovații culinare, emoții intense și, desigur, preparate excepționale. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here