Un proces fundamental în organismul nostru, digestia este unul dintre cele mai importante mecanisme prin care absorbem nutrienții necesari pentru a ne menține sănătoși și puternici. Cu toate acestea, există o componentă esențială a funcționării normale a sistemului digestiv care, dacă lipsește, poate face acest proces să devină unul dificil. În absența acestei componente, persoanele pot experimenta simptome neplăcute cum ar fi balonarea, dispepsia, flatulența și chiar și anemia.
Există o vitamina pe care este aproape imposibil să o obții exclusiv din dietă: vitamina D. Iar legătură dintre această și sănătatea intestinală este una extrem de strânsă, conform studiilor.
Modul în care vitamina D susține sănătatea intestinală
Cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar este localizată chiar în intestin. Studiile indică faptul că vitamina D ocupă un rol deosebit de important în apărarea imună și, mai mult decât atât, ajută la optimizarea sănătății intestinale generale. Potrivit celor spuse de Adrian F. Gombart, profesor de biochimie la Institutul Linus Pauling al Universității de Stat din Oregon „există diferite gene reglementate de receptorul vitaminei D care pot afecta integritatea barierei intestinale și apărarea imună din intestin”.
Cum trebuie să arate bărbatul ideal pentru Carmen Tănase. „Nu prea mai există”
În continuare, studiile indică faptul că aportul de vitamina D, respectiv sănătatea intestinală merg mâna în mâna: fără un aport optim de vitamina D, microbiomul tău nu este pe atât de sănătos pe cât ar trebui să fie. Iar fără un intestin sănătos, vitamina D nu este absorbită la fel de bine în organism.
Tu cum stai cu vitamina D?
Poate că nu știi întocmai cum stai cu aportul de vitamina D. Potrivit statisticilor realizate de cercetătorii americani, un procentaj de aproximativ 29%, respectiv 41% dintre adulții americani suferă de deficiență, respectiv insuficientă de vitamina D.
Cum poți suplimenta acest deficit? Cum te poți bucură de o sănătate intestinală optimă, respectiv o bună absorție a vitaminei D? Cu ajutorul unui supliment de vitamina D.
Nu toate suplimentele acționează la fel
Poate că te gândeșți că vei rezolva totul cu o scurtă vizită la farmacie, vei caută vitamina D și vei lua primul produs disponibil la raft. Cu toate acestea, trebuie să fii atentă la câteva aspecte importante: nu toate suplimentele cu vitamina D acționează în aceeași manieră. Iată ce trebuie să știi:
Experții recomandă o doză zilnică de cel puțîn 5.000 UI – această este cantitatea de care ar avea nevoie un adult pentru a atinge nivelul optim de vitamina D
Optează pentru Vitamina D3 – cea mai biodisponibila formă ( biodisponibilitatea presupune raportul dintre cantitatea de substanță activă și modul în care această este absorbită de organismul uman.
Cea mai buna înghețată cu putine calorii și multe vitamine – delicatesa ușor de preparat