Canicula a pus stăpânire pe întreaga țară și ne așteaptă alte zile cu temperaturi foarte ridicate. 

Nu doar oamenii sunt afectați de caniculă, ci și animalele. Iar specialiștii vin cu sfaturi pentru cei care au câini și îi îndeamnă să respecte „regula celor 7 secunde”.

Aceștia spun că, în primul rând, animalele de companie trebuie hidratate constant, iar proprietarii sunt îndemnați să verifice temperatura asfaltului înainte de a-și scoate câinele la plimbare.

Și câinii fac față cu greu căldurii extreme. Iată 10 metode să răcorești un cățel pe caniculă

Meteorologii spun că un test simplu de 7 secunde poate ajuta proprietarii de animale de companie să determine dacă asfaltul este prea fierbinte.

“Folosiți regula celor 7 secunde. Dacă nu vă puteți ține mâna pe asfaltul fierbinte, atunci nici animalul dvs. de companie nu ar trebui să calce pe el. Își poate arde labele”, a scris pe X meteorologul Brad Panovich.

Potrivit spotmedia.ro, un purtător de cuvânt al Asociației Americane de Medicină Veterinară (AVMA) a declarat că, pe lângă asfalt, și nisipul și iarba artificială pot deveni „periculos de fierbinți” pentru câini.

El a sugerat ca animalele de companie să fie plimbate în perioadele mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here