Astazi, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor situa între 26 de grade în Delta Dunării și 38…40 de grade în Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei.  

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane, în vestul și centrul țării, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări ziua în regiunile sudice, iar în a doua parte a nopții în vestul teritoriului (viteze în general de 45…55 km/h).

In Bucuresti, canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 50 km/h). Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade.

La munte, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice în special în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Carpații Meridionali, Carpații de Curbură și în Munții Banatului, în general cu viteze de 40…50 km/h. În cea mai mare parte a zonei montane valorile termice vor fi ușor mai scăzute față de ziua precedentă.

La mare, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade. Cerul va fi mai amult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile minime vor fi de 20…22 de grade. Temperatura apei mării va fi de 25… 26 de grade. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here