Astazi, valul de caldura va fi persistent si intens, va fi caniculã în cea mai mare parte a ţãrii, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 35 şi 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade; noaptea va fi tropicalã în majoritatea zonelor, astfel cã minimele termice vor fi cuprinse în general între 17 şi 28 de grade. In a doua parte a zilei vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului pe arii restrânse în zonele montane şi izolat în Crişana şi Maramureş. Cantitãţile de apã pot depãşi punctiform 15…20 l/mp. 

In Capitala, valul intens de caldura va persista. Temperatura maxima se va situa în jurul a 41 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

ANM anunță urgia temperaturilor de foc: „Există o probabilitate foarte mare ca până spre finalul lunii să vorbim de un nou record”

La munte, valul de caldura va fi persistent si intens, astfel cã vremea va continua sã fie mult mai caldã decât în mod normal. Insa în a doua parte a zilei vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului.

La mare, vremea va fi cãlduroasã, chiar canicularã în orele amiezii. Disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 33 şi 36 de grade, noaptea va fi tropicalã, cu minime ce se vor situa între 23 şi 27 de grade. Temperatura apei mãrii va avea valori de 26…28 de grade. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here