Valul de căldură se va extinde astăzi, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi între 30 şi 38 de grade, valori mai mari, de 39…41 de grade, urmând a se înregistra în sudul Crişanei, Banat, sud-vestul şi sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. 

În țară, valul de căldură se va extinde în Moldova, iar în restul teritoriului, exceptând Dobrogea, va persista. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, local deosebit de accentuat în jumătatea de sud-vest a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 30 și 38 de grade, valori mai mari, de 39…41 de grade, urmând a se înregistra în sudul Crișanei, Banat, sud-vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

În București, valul de căldură va persista, va fi în continuare caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului și pe parcursul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here