Zeci de mii de produse ar urma să aibă prețuri mai mici, după ce se va plafona adaosul comercial la maximum 20%. Anunțul a venit de la ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Proiectul de lege la care se lucrează acum prevede o plafonare a adaosului pentru produsele procesate în România, indiferent de materia primă. Ministrul a venit și cu exemple de ieftiniri, după ce adaosul la peste 20 de categorii de alimente de bază a fost plafonat.  

„Vorbim despre toate produsele care sunt procesate în România. Nu are treabă materia primă. Noi vorbim de produse procesate în România. În momentul de față, noi am luat o măsură foarte bună și s-a văzut. Și raportul Consiliului Concurenței referitor la plafonarea alimentelor de bază în România arată că aceste alimente au scăzut cu procente între 18 și 32%.

Față de anul trecut, la luna aceasta, atunci când a fost introdusă plafonarea adaosului comercial, zahărul a scăzut cu 24,1%. Știm că litru de ulei era undeva la 11, 12, 13 lei. Astăzi găsim ulei și cu 6 lei, 7 lei, 8 lei. Dacă vorbim de zahăr, zahărul era undeva la 10, 11 lei. Acum găsim zahăr și cu 5,5 lei. Morcovii, în momentul de față, au înregistrat o scădere de minus 37,8%. Cartoful, față de anul trecut, are o scădere de 31,2%”, a spus Florin Barbu.

Sebastian Burduja vrea liberalizarea pieței de energie. Plafonarea prețurilor ar putea fi eliminată 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here